/ Висша Лига
Стоук Сити
0:4
[ 0:1 ]
Челси
2
X
1
Мачът:
Челси маха старите, сменя ги с нови играчи
Автор: FUT.bg | 08:46 / 11.01.2013
© Skysports
Рафа Бенитес обяви края на ерата на легендите вЧелси и заяви, че отборът ще продължи развитието си без звездите от шампионския тим, изграден навремето от Жозе Моуриньо. 

"Трябва да отдадем дължимото уважение на тези футболисти, но е необходимо да привлечем нови - призна наставникът на сините. - Дали ще са англичани, или чужденци, е без значение. Тази промяна е част от играта. Трябва да мислим за бъдещето - то не ни чака. 

Когато работех като треньор в Реал Мадрид, питах моите млади футболисти: "Искате ли да заиграете в първия отбор? Вие си имате легенди, но аз имам своя амбиция!" СегаЧелси прави точно това", допълни испанецът. Явно Рафа, въпреки че официално се води временен мениджър, е получил допълнителни правомощия от собственика Роман Абрамович по изграждането на бъдещия отбор.

"Промяната" засяга Франк Лампард, Джон Тери, Ашли Коул и вратаря Петр Чех, а конкретната причина за изявлението му е предстоящата раздяла с първите трима. 

Според английската преса Абрамович има зъб на Лампард, Тери и Коул за това, че издъниха привлечения през 2011 г. португалски мениджър Вилаш-Боаш, от когото се очакваше да обнови тима. Сега дойде техният ред, като смяната на поколенията върви с пълна сила от миналото лято с привличането на Азар, Оскар, Пиазон и Марко Марин. То ще продължи, а отговорността за бъдещия отбор и бъдещите успехи ще носи следващият мениджър, който ще замени Бенитес.






10:43/12.01
прогноза
от Красимир Шишков: Домакините ще отбележат гол
домакин над 0.5
10:28/11.01
новина
Бойкот в Челси заради Рафа Бенитес
10:15/11.01
новина
Сърбин се извини на феновете на Челси
15:54/09.01
новина
Металист даде "зелена светлина" на Челси
15:21/07.01
новина
И все пак Франки си тръгва от Челси
11:45/07.01
новина
Иско се е разбрал с Челси






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!