/ Чемпиъншип
Кардиф
0:0
[ 0:0 ]
Чарлтън
2
X
1
Мачът:
Кардиф стана част от елита (видео)
Автор: FUT.bg | 10:07 / 17.04.2013
© Skysports
Уелско дерби ще има във Висшата лига през следващия сезон, след катоКардиф Сити си осигури промоция 3 кръга преди края на битката в Чемпиъншип и ще се присъедини към Суонси.

Пойните птици направиха 0:0 сЧарлтън у дома, но дори и да бяха загубили пак щяха да се класират, тъй като третият Уотфорд падна с 0:1 от Милуол. Така разликата всъщност се увеличи до 13 точки и съставът на Малки Маккай със сигурност ще заеме едно от първите две места, даващи право на директна промоция.

Най-вероятно тимът ще спечели първата позиция, тъй като води със 7 точки пред Хъл Сити. Тигрите, които преди 3 сезона играха сред най-добрите в Англия, имат много добри шансове да се върнат, защото имат 6 точки аванс пред Уотфорд, след като също загубиха - 0:1 от Уулвърхемптън.

ЗаКардиф това ще бъде първо участие в елита от 1962 година. През последните 3 сезона уелсците неизменно губеха в плейофите, но сега си гарантираха рано-рано място сред най-
силните. Те ще бъдат 46-ия различен тим, който е участвал във Висшата лига от нейното създаване през 1992.

В други мачове от кръга Лестър победи Болтън с 3:2 и се върна в зоната на плейофите, като заема 6-о място. Кристъл Палас падна с 0:3 от Ипсуич и записа 6-и пореден мач без успех, като вече е 5-и с 66 точки, колкото има и 4-ия Брайтън. Нотингам излезе от шестицата, но Форест и Болтън са само на точка от място в нея, така че битката до края ще бъде много оспорвана.











Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!