/ Efbet Лига
Лудогорец
1:0
[ 0:0 ]
Локомотив Пд
2
X
1
Мачът:
Лудогорец трепери, но все пак вкара
Автор: FUT.bg | 09:36 / 16.04.2013
© Bulphoto
Шампионска победа постигна шампионътЛудогорец в последния мач от XXII кръг на NEWS7 футболно първенство. Тимът на Ивайло Петев мина през иглени уши, за да вземе трите точки срещу Локо (Пд) и да се върне на върха в класирането с две точки пред Левски. Единственият и на практика скъпоценен гол вкара резервата Жуниор Кишада три минути преди края на редовното време. Попадението хвърли в делириум собственика Кирил Домусчиев, а феновете на "Лудогорец Арена" празнуваха като след шампионския мач с ЦСКА.

"Зелените" започнаха двубоя в добре познатия си стил, притискайки съперника си в собствената му половина. Известна изненада бе включването сред титулярите на Мирослав Иванов, който бе предпочетен пред Иван Стоянов.

Опитният Стефан Генов бе затворил постъпите към вратата си и не позволяваше на "зеленото" нападение да влиза свободно в наказателното поле на "смърфовете". Неговите футболисти добре противодействаха на силната игра по фланговете на шампиона. Липсата на сериозни голови положения пред вратата на Господинов принуди "орлите" да опитват изстрели отдалеч.

Те обаче не бяха по-ефективни от балонните центрирания, които редяха бековете на "зелените". Все пак първото полувреме ще се запомни с два далечни изстрела на Генчев и Витиня.

През второто полувреме лудогорци търсеха гола още по-настървено, но "железничарите" продължаваха да се отбраняват по страхотен начин. Великолепен удар на Витиня в началото на второто полувреме можеше да открие резултата, но великолепната намеса на Господинов запази двете нули на светлинното табло. Влезлият на мястото на Емил Гъргоров Кишада раздвижи значително играта и създаде няколко голови положения.

В 57-ата минута той не можа да преодолее стража на гостите, заставайки очи в очи с него. Две минути по-късно бившият национален страж се справи с удар от 11 метра и на Мирослав Иванов. Въпреки това "зелените" не се обезсърчиха и продължиха да са по-активните на терена.

Най-сериозното положение за гостите можеше да бъде създадено от вратаря на домакините Стоянов, който не бе концентриран при едно подаване пред дъгата на наказателното поле, но до сериозни проблеми не се стигна.

Следващите минути бяха изцяло за домакините, които напълно владееха инициативата, но бетонираната защита на "смърфовете" успяваше да се справи с атаките. Едва в 87-ата минута справедливостта възтържествува и влезлият през второто полувреме Кишада донесе победата на домакините. След центриране от корнер на Иван Стоянов Моци отклони към бразилеца. Той не успя да нанесе силен удар, но първо Кавдански, а след това и Диего не успяха да изчистят кълбото пред голлинията. Локо се хвърли да изравнява в последните минути. След фаул срещу Марков последва спречкване между двата щаба, но страстите утихнаха след последния съдийски сигнал.




11:19/17.04
новина
Локо Пд изпусна бонус от 30 бона в Разград
09:37/16.04
новина
Петев: Имам ултиматум за титла
11:59/15.04
новина
"Смърфовете" чакат стимул от Левски
10:29/15.04
новина
Домусчиев с ултиматум: Искам задължителна победа над Локо пд






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!