/ FA Cup
Челси
1:2
[ 0:1 ]
Манчестър Сити
2
X
1
Мачът:
Манчестър Сити спря Челси и стигна финала (видео)
Автор: FUT.bg | 10:34 / 15.04.2013
© Skysports
Манчестър Сити спря доминанта в последните сезони в турнира за ФА Къп, побеждавайкиЧелси с 2:1 на "Уембли".

Лондончани спечелиха отличието в 4 от предишните му 6 издания, но този път трябваше да преклонят глава и така шансът им за трофей остава единствено Лига Европа.

Гражданите от своя страна пък ще могат да спасят сезона си, тъй като на финала на 12 май ще играят с Уигън. През 2011-а те също триумфираха в надпреварата с победа над Стоук.

Манчестър Сити започна по-активно мача и в самото начало Серхио Агуеро пробва удар от малък ъгъл, макар да бе неточен. Малко по-късно след разбъркване в наказателното поле Гарет Бари отправи удар и отново Агуеро отклони точно пред вратата, но Чех показа страхотен рефлекс и изби в корнер.

В 10-та минута Гражданите организираха страхотна атака с бързи подавания пред наказателното поле и Карлос Тевес бе изведен зад защитата, но от малък ъгъл не можа да преодолее Чех.

Десет минути по-късно Агуеро получи страхотен извеждащ пас зад защитата от Венсан Компани от над 50 метра. Той овладя топката на гърди, но това малко го забави и позволи на Иванович да блокира последвалия удар.

Челси стигна до първото си положение за гол в средата на полувремето. Тогава Костел Пантилимон не разчете излизането си при центриране от фаул и не можа да достигне топката. Тя бе пресрещната от Азар пред наказателното поле и той нанесе точен удар, но Компани изби с глава от голлинията.

Сити обаче продължи да е по-добрият отбор и заслужено откри резултата в 34-та минута. Тогава Яя Туре започна атака и подаде към Агуеро в наказателното поле. Той с едно докосване поднесе на включилия се на скорост Насри.

Французинът избра грешното решение да върне към аржентинеца, вместо да бие към вратата, но имаше късмет топката да рикошира в защитник и да се върне при него и този път той нямаше как да сбърка.

ЗаЧелси Хуан Мата пробва удар от границата на наказателното поле след пас на Оскар, но прати топката доста встрани от вратата.

Сити обаче продължи да създава по-опасните положения. Агуеро получи пас в наказателното поле и макар защитник да му попречи да нанесе чист удар, Чех изби право на пътя на Джеймс Милнър, който овладя на точката на дузпата, но след това стреля в тялото на Агуеро.

В даденото от съдията допълнително време Компани направи сериозен пропуск. Гражданите имаха много опасна контраатака с четирима на двама футболисти. Милнър напредна по крилото и макар да направи много лошо центриране, Чех изби топката на пътя на включилия се в атака французин, но той отблизо стреля неточно.

Веднага след започване на второто полувреме Сити нанесе втори удар. Гарет Бари центрира точно към Серхио Агуеро в наказателното поле и след като Иванович не успя да покрие много по-ниския аржентинец, той нанесе точен параболичен удар с глава и прати топката в далечния ъгъл.

При това положениеЧелси бе принуден да опита по-сериозни атаки и оголи половината си. Небесносините се възползваха от това и започнаха да организират опасни контраатаки, но на няколко пъти финалното подаване бе неточно.

Едва в 64-та минутаЧелси отправи удар към вратата - Еден Азар опита да намери горния далечен ъгъл зад Пантилимон, но бе доста неточен.Малко след това белгиецът центрира точно към Рамиреш в наказателното поле, но бразилецът нанесе много лек и неточен удар.

Рафаел Бенитес реагира, като пусна в игра Фернандо Торес. ИЧелси веднага вкара гол, макар голмайсторът да бе Демба Ба. Давид Луис даде дълго извеждащо подаване от центъра на терена и Ба овладя в наказателн

szólj hozzá: Chelsea vs Man City 1-2 FA Cup GOALS
ото поле, след което с акробатичен удар заби топката до страничната греда в мрежата.

В 70-та минута лондончани почти изравниха. След контраатака Азар опита извеждащ пас към Мата, но прекалено леко. Настасич можеше да пресече топката, но шпагатът му бе много лош и практически подаде за Мата. Той се озова сам срещу Пантилимон и опита да го заобиколи, но стражът много чисто изби топката от краката му.

Още в следващата минутаЧелси отново имаше стопроцентово положение. Азар се пребори с Клиши в наказателното поле и чисто му отне топката, поднесе назад и Демба Ба засече остро, но Пантилимон направи решително спасяване на голлинията.

В тези минутиЧелси натискаше сериозно, а Сити бе принуден да се отбранява. Роберто Манчини направи дефанзивна смяна, като пусна в игра Хави Гарсия на мястото на Карлос Тевес.

В 80-та минута при една от станалите доста редки атаки на Сити Яя Туре си освободи пространство пред себе си и напредна към наказателното поле, но отказа да подаде на включилия се в атака Сабалета и впоследствие нанесе неточен удар.

Малко по-късно Гражданите можеха да останат и с човек по-малко, тъй като при едно единоборство Агуеро стъпи с бутоните умишлено върху падналия на земята Давид Луис, но реферът не видя инцидента.

Три минути преди края играчите наЧелси имаха претенции за дузпа, когато Торес получи извеждащо подаване и Компани го задържа за ръката отзад без да успее да играе с топката, но съдията изглежда не видя и това положение и замълча.

В 91-та минута Агуеро пропусна да сложи точка на спора. Туре започна остра атака и след като Аспиликуета направи неуспешен шпагат срещу него близо до аутлинията, той поднесе назад към Агуеро, но нападателят от десетина метра засече неточно. Така или иначе обаче триумфът бе за Сити.











Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!