/ Приятелски
Япония
0:2
[ 0:1 ]
България
2
X
1
Мачът:
Супер Любо тръгва към Испания
Автор: FUT.bg | 14:26 / 10.04.2013
© Bulphoto
Селекционерът наБългария Любослав Пенев тръгва в петък към Испания за срещи, интервюта и наблюдение на живо на два мача от Примера дивисион. Селекционерът на футболните национали ще бъде в ложите за двубои на отбори, в чиято история е оставил златна следа. В Барселона в събота Ел Голеадор ще гледа Еспаньол - Валенсия, а в неделя в Мадрид го очакват на двубоя Атлетико - Гранада.

"Да, наистина имам покана и ако не възникне проблем, ще пътувам. Визитата е за четири дни и е планирана още в началото на годината. Програмата е работна - имам срещи с треньори, играчи, мениджъри, журналисти и не на последно място с много приятели...", призна Пенев пред "Труд".

Пенев не разкрива кой стои зад поканата. Но мачовете явно не са случайно подбрани - на Валенсия и на Атлетико, където през 90-те Любо беше водещ голмайстор, както и авторитетно носи капитанската лента.

В Барселона Пенев ще се види и с играещия в Еспаньол Мартин Петров и неговия мениджър Лъчезар Танев. Свръхзвуковия не попада в сметките на селекционера, но е възможно да получи шанс за "последна минута" с екипа наБългария в името на достойна раздяла с родните фенове.

Испански медии вероятно ще опитат да разкодират и треньорските планове на Ел Голеадор, както навремето те нарекоха българина, в чиято визитка блести и хеттрик на Реал (Мадрид). Българската деветка отбеляза с екипа на Селта три пъти в мрежата на "кралете" на утрешния ден - 11 април, но преди 14 години.

По неофициални информации в края на 2011-а Пенев е избрал националния наБългария пред офертите на два клуба от втора испанска дивизия, които са имали като цел промоция в елита.




14:19/16.04
новина
Любо Пенев: Не е изключено да стана треньор в Испания един ден
09:44/01.03
новина
Япония потвърди контролата с България






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!