/ Шампионска лига
Манчестър Юнайтед
0:1
[ 0:0 ]
Клуж
2
X
1
Мачът:
Сър Алекс: Жозе е достоен кандидат за мой наследник на "Олд Трафорд"
Автор: FUT.bg | 12:23 / 03.12.2012
© As
Мениджърът наМанчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън изрази мнение, че наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо може да води всеки клуб в света и е достоен кандидат за негов наследник на "Олд Трафорд". 49-годишният португалски специалист вече е водил отбор в Премиър Лийг - Челси (2004-2007). След два много успешни сезона в Интер, през 2010 година Моуриньо пое Реал.

"Той е способен да бъде треньор на абсолютно всеки клуб. Никога не съм си мислел, че момче, което никога не е играло футбол, би могло да стане топтреньор, но вижте неговата личност. Той има прекрасна, силна личност и това му помага", сподели 70-годишният шотландец пред ITV4.

"Спомням си първата му пресконференция в Челси и си помислих: "Исусе, този е надут кучи син". Казваше на играчите си: "Вижте, аз съм специален, не губим мачове". По дяволите, той е млад, идва в Англия и казва, че е специален. Но това беше знак за футболистите, че трябва да вярват, че ще спечелят първенството", продължи сър Алекс, който е начело наМанчестър Юнайтед от 1986 година.

Легендарният шотландец призна, че с Жозе Моуриньо го свързва сърдечно приятелство и разкри: "Когато идва в моя офис, той може да приеме спокойно шега по свой адрес, ето защо го харесвам. Скъсвам го от шеги, а той се смее. Не мисля, че противоречивият имидж притеснява Жозе. Той знае, че важни са резултатите", каза още Фъргюсън.




14:04/04.12
прогноза
от Никола К: Не знам какво повече чакате от тоз подарък
1
13:09/04.12
новина
Нани не попадна в календара на Ман Юн за 2013-а
18:41/03.12
новина
Сър Алекс хвърли око на "баска" звезда






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!