/ Висша Лига
Фулъм
3:0
[ 2:0 ]
Уест Бромич
2
X
1
Мачът:
Лечков отново захапа Бербо
Автор: FUT.bg | 17:11 / 16.09.2012
© Sport.bg
Легендарният футболист от "златното" ни поколение Йордан Лечков за пореден път захапа българския нападател Димитър Бербатов. Бившият кмет на Сливен нарече "дребен човек" стрелеца наФулъм в предаването "Зона спорт" по bTV Action.

"Понеже много се спекулира, ако трябва веднъж завинаги да го кажа, националният отбор се определя като група от всеки един треньор. Знаете, че сме давали пълна свобода и си проличава към днешна дата. Не Йордан Лечков или Боби Михайлов вика футболистите и праща повиквателните. Това винаги е било приоритет на селекционера на националния отбор. Аз съжалявам и не искам да наливам сол в раната, но ако човек е дребен, трябва да продължава да бъде дребен, а не някой чужд човек да му е виновен за собствените грешки, които е допуснал.

Обяснявам го това надълго и нашироко, защото се спекулира много години наред и аз продължавам да премълчавам много неща. На калпавия моряк водораслите му пречат, затова не виждам защо трябва да се коментира повече тази тема. Мога само да каже последно - преди четири-пет години бях загрижен за тяхното бъдеще - т. нар. триколка или каляска, или каквото и да е. И там пак излязох прав. Виждате в какво състояние сме като национален отбор и като лични кариери. Една проста сметка да се направи, ние сме го минали, аз също съм я ял тази попара, затова всичко е било добронамерено.

По-важното е, че сега желая на всеки един човек, включително и на него, да успява в живота, да си завърши добре кариерата, по най-подобаващия начин. Успех както в личен, така и в житейски план. Не виждам какво повече да коментирам. Кой е бил против, кой е за. Както и аз съм бил в нашите младежки години - краставичар ли не бях, търпях критики. Най-добре е да отговориш на тези критики на терена с добра игра и голове", коментира Лечков по темата "Бербатов и националният отбор".

"Бъдещето на българския футбол го виждам в насока изключително добра работа в подрастващото поколение, с което се занимавам по-детайлно в последно време. Куца доста. Още веднъж искам да кажа, че имаме доста по диплома треньори, но нямаме по душа треньори. Трябва да се наблегне на работата с децата, за да може през следващите 4-5 години да очакваме едно добро попълнение и да стимулираме най-вече големите отбори в "А" група да разчитат повече на тези млади хора, а не на чужденците.

Мисля, че като футболен съюз предприехме няколко мерки. В тази насока трябва да се надгражда. Много работа, не на 100 %, както чичо Митко казваше 50-60, сега 100. 1000 % трябва да се работи ежедневно, за да могат да придобият желанието, на което трябва да свикват, да се преборват с противника и по тази начин и със себе си. Да имат желанието да се развиват. Най-вече това - материална база и работа с младите", добави Йордан Лечков.




09:30/04.09
прогноза
от Красимир Шишков: Гостите ще отбележат гол в двубоя
гост над 0.5
12:11/16.09
новина
Бербо след дебюта си на "Крейвън Котидж": 2 гола за мен, това беше добър ден
19:17/15.09
новина
Бербо ковна два в дебюта си на "Крейвън Котидж"
10:10/15.09
новина
Бербатов ще води атаката на Фулъм срещу Уест Бромич
17:31/14.09
новина
Бербо води атаката на "котиджърс" през уикенда
09:38/13.09
новина
Берба попадна в класацията на неудачниците
17:51/11.09
новина
Гръцки ветеран стана съотборник на Митко Бербатов
09:15/08.09
новина
Митко Бербатов с двойно по-ниска заплата на "Крейвън Котидж"
08:58/04.09
новина
Денис Лоу: Берба е великолепен, когато е в настроение
13:15/01.09
новина
Динамо Киев преотстъпи македонски национал на Уест Бромич Албиън






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!