/ Висша Лига
Уест Хям
2:2
[ 1:1 ]
Манчестър Юнайтед
2
X
1
Мачът:
С гол от засада Юнайтед докопа точката срещу Уест Хям
Автор: FUT.bg | 09:21 / 18.04.2013
© Skysports
Манчестър Юнайтед се спаси с късмет от загуба в Източен Лондон срещуУест Хям и двубоят завърши 2:2.

Вторият гол на Червените дяволи бе от засада, а двата тима повториха двубоя от турнира за ФА Къп, който приключи при същия резултат.

Със спечелената точкаУест Хям се утвърди в средата на класирането с 39 точки, докато Юнайтед загуби 2 точки, но с 81 продължава да бъде убедителен лидер.

Домакините отУест Хям започнаха атакуващо мача и можеха да вкарат още в началото. В 5-ата минута Анди Каръл навърза отбраната на Юнайтед и стреля от границата на наказателното поле, но топката мина до лявата греда на гостите.

Отговорът на Юнайтед бе силен шут на Робин ван Перси, но в аут. Постепенно лондончани взеха инициативата и притиснаха гостите в собствената им половина. В 10-ата минута се откри нова възможност пред Каръл, но с глава стреля над вратата.

Седем минути по-късно домакините заслужено поведоха в резултата. Мат Джарвис се пусна по лявото крило, развинти Рио Фърдинанд и технично центрира към Анди Каръл, който с глава свали към Рикардо Ваш Те и той с плонж опъна мрежата на Де Хеа за 1:0.

Малко по-късно Джарвис отново навърза отбраната на Юнайтед и нахлу в пеналта, но там бе блокиран чисто от Рио Фърдинанд. След това положение играчите на Сър Алекс се разиграха и успяха бързо да изнесат топката в половината на домакините.

В 25-ата минута Антонио Валенсия пусна хитро към Робин ван Перси, който нахлу в наказателното поле, но там се замота и едва не се спъна от топката, като изпусна страхотно положение.

Юнайтед още повече засили атаките си и логично изравни. В 31-ата минута Робин ван Перси нахлу по лявото крило и технично изведе Шинджи Кагава, който навлезе в пеналта и центрира успоредно към Валенсия, а той на празна врата подложи крак за 1:1.

Гостите продължиха с атаките си и след две минути Валенсия направи страхотно центриране в наказателното поле наУест Хям, където Ван Перси се извиси и стреля с глава, но в аут.

Последва нова опасна атака на гостите, но този път удар на Кагава мина до лявата греда на домакините. Играчите наУест Хям се съвзеха след изравняването и в 35-ата минута можеха да вкарат и отново да поведат, но Ги Демел от дъгата на наказателното поле стреля в аут.

Второто полувреме започна със страхотно положение за Юнайтед. Робин ван Перси свали с глава топката към Фил Джоунс, но той избърза и пропусна да вкара от вратарското поле. Постепенно лондончани увеличиха темпото и притиснаха сериозно Юнайтед.

Така се стигна до 55-ата минута, когато играчите наУест Хям разцъкаха отдясно, при което топката достигна в Мохамед Диаме, който направи леко завъртане и с фамозен удар от ъгъла на наказателното поле стреля неспасяемо в далечния ъгъл на Де Хеа за 2:1.

Юнайтед можеше да изравни още в ответната си атака. Тогава Робин ван Перси де измъкна от защитата на домакините и нахлу мощно в наказателното поле, но се замота и пропусна да нанесе голов удар.

В 63-ата минута холандецът изпълни ъглов удар и намери Уейн Руни около точката на дузпата, той стреля остро, като топката мина под плонжа на Яскелайнен, но Нолан изчисти от голлинията.

Шест минути по-късно Яскелайнен спаси за пореден пътУест Хям, след като отрази близък удар с глава на Робин ван Перси. Така се стигна до 77-ата минута, когато Юнайтед отново изравни.

Кагава финтира защитник пред наказателното поле и нанесе страхотен удар, който срещна страничната греда и попадна във Ван Перси, който от малък ъгъл вкара на празна мрежа. Холандецът обаче се намираше в очевидно положение на засада, която не бе отсъдена. Това бе неговият 21-и гол в Лигата за сезона.

Веднага след това положение Юнайтед можеше да вкара и трети гол. Карик намери отлично резервата Хавиер Ернандес в малкото наказателно поле и той стреля с глава, но Яаскелайнен показа класа и спаси.

Постепенно темпото на игра сериозно спадна, за да се стигне до последните минути на мача, когато Юнайтед сериозно натисна, но така и не стигна до чисто голово положение и се задоволи с точката от гостуването си в Лондон.




14:14/18.04
новина
Сам Алърдайс: Отнеха ни победата
13:56/18.04
новина
Фъргюсън иска червен картон за Каръл
13:25/15.04
новина
Сър Алекс отрече за Фалкао






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!