/ Efbet Лига
Берое
2:1
[ 2:0 ]
Ботев Пд
2
X
1
Мачът:
Илия: Дулеът Хубчев – Стоилов ще е много интригуващ
Автор: FUT.bg | 12:26 / 09.04.2013
© Sport.bg
Десният защитник наБерое от 80-те години на миналия век Илия Илиев сподели пред "Тема Спорт" очакванията си за предстоящия сблъсък с Ботев. Любопитното е, че синът му Здравко Илиев играе на същия пост като него при зелено-белите.

"Мачовете междуБерое и Ботев винаги са били истински празник за цялата област Тракия. И този двубой ще предложи много емоции. Сега Ботев е с амбиции за призовата тройка, но иБерое е в подем, въпреки загубата от Левски с 0:2 в последния кръг. Това предполага интересни мигове на терена. Но не по-малко любопитно и интригуващо ще бъде и извън него, защото на скамейките са двама от най-можещите родни треньори Петър Хубчев и Станимир Стоилов. Те показаха, че могат да стигнат до това, което искат" каза Илиев.

Той се върна и към шампионската заБерое 1986-а година. Тогава двата тима водят битка за титлата. Ботев печели единият от сблъсъците с 8:1, но в крайна сметка трофеят е за старозагорци. 

"Тогава Левски и ЦСКА не бяха в добро състояние и това даде шанс на нас и канарчетата да влезем вместо тях в битката за отличието. Всички специалисти и запалянковци даваха повече шанс за краен успех на съперника. Още повече, че той ни победи в Пловдив с 8:1. Но резултатът не бе съвсем справедлив, тъй акто реферът в онзи мач ни ощети. Никой не очакваше от нас да триумфираме, но го направихме. В онази наша формация нямаше звезди, но пък имахме силен колектив и в това се криеше шампионската ни рецепта. А и тогава се играеше повече за удоволствие и по-малко за пари, а сега е обратното", завърши той.




10:59/11.04
новина
Бултрасите изпочупиха сектора си
09:27/11.04
новина
С храбра игра под Аязмото Берое изхвърли Ботев от тройката
10:40/09.04
новина
"Канарчетата" губят Веско Минев за 10 дни и 3 мача
11:14/08.04
новина
Мъри оглежда 100 играчи за Ботев Пд
10:12/08.04
новина
Още едно "лале" в Ботев Пд






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!